Podjetje Medival ponosno sodeluje z Lions klubom Konjice Vita pri projektu “Otroci rešujejo življenja”

22. 05. 2023

S ponosom sporočamo o svojem sodelovanju z Lions klubom Konjice Vita pri projektu “Otroci rešujejo življenja”. S podporo članicam Lions kluba Vita smo omogočilo uspešno dobavo in nakup vadbenih lutk ter AED defibrilatorjev – trainerjev za lokalne šole v našem domačem kraju Slovenske Konjice.

Projekt “Otroci rešujejo življenja” si prizadeva, da bi čim več otrok in mladostnikov pridobilo znanje o temeljnih postopkih oživljanja ter tako zmanjšalo strah pred nudenjem prve pomoči. Lions klub Konjice Vita je prevzel vodilno vlogo pri izvajanju tega projekta in z našo pomočjo uspešno zagotovil potrebno opremo za šole v lokalni skupnosti.

Vadbeni lutke in AED defibrilatorji – trainerji so ključni pripomočki pri praktičnem učenju oživljanja. Z njimi učenci pridobijo pomembne veščine in samozavest, ki so ključne v primeru nujnih situacij. S tem smo lahko prispevali k tej nujni opremi in s tem podprli napore Lions kluba Konjice Vita pri izobraževanju otrok o temeljnih postopkih oživljanja.

Vladimir Škorjanc, direktor podjetja Medival d.o.o., je izrazil navdušenje nad sodelovanjem: “Pri Medivalu smo ponosni, da smo lahko prispevali k tako pomembnemu projektu, ki vpliva na življenja otrok in mladih v naši lokalni skupnosti. Verjamemo v pomembnost osveščanja in izobraževanja o temeljnih postopkih oživljanja, zato smo z veseljem podprli Lions klub Konjice Vita pri zagotavljanju potrebne opreme. Zahvaljujem se Lions klubu Konjice Vita za sodelovanje.”

Pri podjetju Medival ostajamo zavesti svojemu poslanstvu, da izboljšujemo zdravstveno stanje in kakovost življenja ljudi in sodelovanje z Lions klubom Konjice Vita je le eden od načinov, kako izpolnjujemo to poslanstvo in se aktivno vključujejo v lokalno skupnost.